Durum buğdayının işlenmesi ile elde edilen irmiğin 100 gramında 12.8 gram protein, 75 gram karbonhidrat, 357.5 kcal enerji ve 0.7 gram yağ bulunmaktadır. Proteinli ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlayan irmik, sağlıklı beslenmek isteyen yetişkinlerin günlük diyetlerinde yer alması gereken bir gıda maddesidir. Ayrıca, ürün, içerdiği yüksek enerji ve büyümeyi destekleyici maddeler yardımıyla da büyüme çağındaki çocuklar için yararlıdır. İrmik, düşük glisemik indekse sahip olduğu için şeker hastaları ve insülin direnci olan kişilerin tüketimine de uygundur. Yüksek kalitede ham madde ve gelişmiş üretim teknikleri kullanılarak üretilen Arbella İrmik; yemeklerde, sütlü tatlılarda, helvalarda, makarna ve ekmek yapımında kullanılabilir.
Ürün; ağzı kilitli, dayanıklı ambalajda sizlere sunulmaktadır. Ambalajın kilitli yapısı, ürünün hava ile temasını en aza indirerek uzun süreli tazelik sağlamaktadır. İrmiğin besin değerini, tadını ve kokusunu kaybetmemesi için serin ve kuru bir ortamda saklanması önerilmektedir.