Hamur işlerinin lezzetine lezzet katan çörekotu, içerdiği aroması ve tadıyla unlu ürünlerin tariflerinde fark yaratır. Aynı zamanda bazı peynir çeşitleri ile kullanıldığında da sunumu zenginleştirerek hem göze hem de damağa hitap eder.
Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan güçlü rahiyalı baharat, içerdiği etkin maddeler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan bir karakter sergiler. Pek çok hastalığa karşı iyileştirici özellikler taşıdığı kabul edilen çörekotu, bitkisel tedavi reçetelerinde de sıkça kendine yer bulur. Çörekotu, içinde barındırdığı hoş kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler ile Omega 3 ve Omega 6 açısından da zengin bir besindir. Lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı bir baharat olma niteliği ile de çokça tercih edilir..
Mutfakta hamur işlerine yaptığı müthiş koku ve lezzet katkısı için kullanılan çörekotu, bilinen faydaları itibarıyla sizin ve ailenizin güvenle tüketebileceğiniz bir ürün.