Bağdat Hindistan Cevizi 160 Gr
Tropikal bölgelerde yetişen hindistan cevizi, lif oranının yüksek olması ve protein içermesinin yanı sıra yağ açısından da zengin bir meyvedir. Doğal bir antioksidan olan hindistan cevizi; B vitaminleri, C vitamini, E vitamini, K vitamini, sodyum, potasyum, çinko, fosfor ve manganez gibi sağlık açısından önemli vitamin ve mineraller içerir. Vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyonlara karşı vücudu korur. İçeriğinde yer alan yağ asitleri, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayarak cildin esneklik süresini artırır. Cilt kırışıklıklarının erken dönemde oluşumunu engeller.
Pasta ve keklerin üzerine serpilerek ya da içerisine eklenerek kullanılan ve farklı bir lezzet katan hindistan cevizi, mutfakların aranılan pasta malzemeleri arasındadır. Özellikle çocuklar tarafından beğenilerek tüketilen hindistan cevizi ile ara öğünler hazırlayabilir ve çay keyfi için yaptığınız kek ve pastaların üzerini süsleyebilirsiniz.