Bağdat Köfte Harcı; karabiber, acı toz biber, kişniş, köri ve kimyon baharatlarının yanı sıra; yulaf ezmesi, galeta unu, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve toz şeker gibi yardımcı malzemeler içermektedir. Bağdat Baharat üretim aşamaları: Hasat öncesinde; bitkinin aroması en doygun seviyeye gelene dek yetişmesi beklenir. Bağdat Baharat, ürün standartlarına en uygun ham maddeyi özenle seçer. Fabrikada ham madde işlenirken; aromasını, doğallığını ve tazeliğini koruyacak özel üretim işleme sistemleri kullanılır. Ürünlerin ambalajlanması ileri teknoloji ile el değmeden gerçekleştirilir. Baharat saklama koşulları için en doğru ambalaj belirlenir. Bu sayede ürünler aromasını yitirmeden tazeliğini uzun süre korur. Sofralarınıza taze olarak ulaşır. Baharat ürünlerini, ambalajından açtıktan sonra serin ve kuru yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Kapalı olarak ise güneş ışığı ve nemden uzak olarak saklayın.
Bugün sektörün öncü ve lider kuruluşlarından olan, modern tesisleriyle daima örnek alınan Bağdat Baharat'ın öyküsü, 1960'lı yıllara kadar uzanır.Sağlıklı, leziz ve kaliteli ürün sunmayı hedefleyen Bağdat Baharat, bu hedefe ancak gelişmiş teknoloji, hijyenik üretim ve kaliteli sunum ile ulaşılabileceğinin farkındadır. Bu bilinçle dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından izleyen Bağdat Baharat, 1990'lı yıllarda Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu son derece modern tesisleriyle tüm sektöre örnek olur. Kurulduğu günden itibaren hijyen, sağlık ve kalite ilkelerinden asla ödün vermeyen Bağdat Baharat'ta kalite kontrolleri üretim öncesinden başlar ve ürün tüketiciye ulaşana kadar sürer.