Üretimi 1500'lü yıllara dayanan kuş üzümü, Kuzey Amerika'da, Avrupa'da ve Asya'da yetiştirilir. Kuru kuş üzümü, kuş üzümü meyvelerinin kurutulmasıyla elde edilir. Vitamin ve minerallerden oluşan zengin içeriği ve besin değeri sebebiyle sağlık üzerinde olumlu etkilerinden bahsedilmektedir. Ayrıca antioksidan etkisiyle, metabolizma üzerinde de pozitif etkileri vurgulanmaktadır.
Birçok yemeğin neredeyse ana ögesi kabul edilen kuş üzümü; pilavdan dolmaya birçok yemekte ve tatlılarda kullanılır. Yemeklerde kullanımının yanı sıra, kuş üzümünü kullanarak harika pudingler, aşureler, kurabiyeler ve kekler de hazırlayabilirsiniz. Kuş üzümünü sağlıklı bir ara öğün olarak da yanınızda taşıyabilir, kahvaltılarınızda hazırladığınız tahıl, müsli benzeri karışımlara ekleyebilirsiniz.
Kuş üzümü, sağlık üzerindeki olumlu etkileri kadar tadıyla da aranan bir lezzettir. Öyle yemekler vardır ki pişirirken kuş üzümünü eklemeyi unutursanız telafisi zor bir durum ortaya çıkar; istediğiniz lezzete bir türlü ulaşamazsınız. Kuş üzümü, tazeliğini korumak için buzdolabında muhafaza edilmelidir.