Şeker pancarının işlenmesi ile üretilen kristal toz şeker yüksek kalori değerine sahiptir ve mutfaklarda en fazla kullanılan malzemelerden biridir. Çözünürlüğü yüksek, eritilmesi kolay ve diğer malzemeler ile uyumlu olan şeker tatlı, kek, pasta, kurabiye, reçel tariflerinin vazgeçilmezidir. Ayrıca bu ürünü sosların ve çorbaların lezzetini arttırmak, sıcak ve soğuk içeceklerinizi tatlandırmak için kullanabilirsiniz.
En saf gıda maddelerinden biri olan Bal Küpü Şeker katkı maddesi kullanılmadan üretilmektedir. Ambalajından çıkarılarak kullanılmaya başlanan şeker açıkta bırakılırsa ortamdaki nemi çeker ve taşlaşır. Bu durumu engellemek ve kullanım ömrünü uzatmak için şekerin kuru ve serin bir yerde kapağı kapalı cam kavanoz içerisinde saklanması önerilmektedir.