İtalyan markası Barilla, makarna ustalığıyla bilinen İtalyanların tecrübesiyle kalem makarnayı sunuyor. Kalem makarna diğer adıyla Penne Rigate, İtalyan’ların oldukça sevdiği bir ürün olarak biliniyor. İtalya’nın farklı bölgelerinde farklı isimlere sahip ürün, İtalya’nın güneyinde "maltagliati”, orta bölgelerinde Umbira'da "spole” olarak adlandırılıyor.
Makarna tüm dünya gibi Türkiye’de de oldukça yoğun talep görüyor. Pratik hazırlanması ve farklı soslarla karıştırılarak kolayca yemek çeşitleri üretilebilmesi gibi avantajlarıyla mutfaklarda özel bir yer ediniyor. Ayrıca diyetlerde yer verilmesi de makarnayı popüler bir ürün yapıyor.
Acil yemek hazırlamak gerektiğinde akla ilk gelen besin makarna oluyor. Barilla makarnanın kalitesi sayesinde harika al dente makarnalar yapabilirsiniz. Klasik makarna tarifleri dışında, peynirli ve sebzeli penne rigate de hızlıca hazırlanabilecek bir başka tariftir. Kalem makarnayı kullanarak yapabileceğiniz birçok tarifin arasından; zeytin, patlıcan ve yeşil biberli penne rigate, limon, kabak ve somonlu penne rigate ve kiraz domates, patlıcan, levrekli penne rigate’de öne çıkan yemeklerdir.