Filiz çay, Karadeniz bölgesinde kaliteli filiz çayların toplanmasıyla elde edilen yumuşak içimli bir üründür. Buruk tadı ve aromasıyla Karadeniz yöresel ürünlerini sevenler için ideal bir tattır. Çayın Türk insanının yaşamındaki özel yeri oldukça belirgindir. Evde, işte, okulda verilen molaların başrol oyuncusudur. Birçok insanın hayatının içinde rutinleşmiş bir yere sahip. Ürün, kendine mahsus buruk içimi ve tavşan kanı rengiyle tiryakilerin baş tacıdır. Harmanlanması durumunda bile filiz çayın tadını ve kokusunu diğerlerinden ayırmak mümkündür. Tiryakilerin favori tatlarındandır.
Çay, her mevsim ve her ortamda tercih edilmeyi başaran gözde bir üründür. İnce belli bardakta, buharı üstünde, iyi demlenmiş bir bardak çay yorgunluğu alır, kaygıları unutturur. Zihni toplamaya yardım eder, içi ısıtır, harareti alır, sohbetleri koyulaştırır. Toplantıların vazgeçilmez rengidir.
Demleme işlemi sırasında, kullandığınız demlik türü kadar, kullanacağınız suyun kalitesine özen göstermeniz, daha iyi demlenmiş çaylar içmenizi sağlar. Çayınıza ekleyeceğiniz bir parça limon ya da bir miktar süt ile farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.