1891 yılından beri gıda sektöründe hizmet veren Dr. Oetker, nesilden nesile aktardığı lezzetleri ve pratikliği ile bugün de mutfakların vazgeçilmezi. Gıda sektöründe yüksek kaliteli ham maddeler ile üretilen ürünleri özenle seçen marka, mutfakta uzman olmayanları bile mutfağa girmeye yüreklendiriyor.
Evde Fırın Ekmeği Keyfi
Uzun uğraşlar sonucunda elde edilen ekşi maya hem kokusu, hem de ekmeğe kattığı lezzetle iştah kabartan lezzetler arasında. Evde fırın lezzetinde ekşi mayalı ekmekler yapmak sizin için artık çok kolay, mayanız tutacak mı diye endişelenmeden, sadece birkaç malzemeyle çeşnilendirebileceğiniz ekmekler Dr. Oetker Ekşi Maya 35 g ile mutfağınızda.
Poğaçadan Ekmeğe Ekşi Maya
Kurutulmuş ekşi maya ve malt buğdayı içeren kuru maya formundaki ürün ile ister poğaça, ister ekmek yapabilirsiniz. Un, tuz, şeker, zeytinyağı, su ve Oetker Ekşi Maya ile yoğurduğunuz hamurunuzu kısa bir süre dinlendirin ve mutfağı saran kokuyu hissedin. Şekil verdiğiniz ekmeğinizi, kuru baharatlar ve kuru yemişlerle süsleyebilir, kısa sürede taze ekmeğinizi fırınınızdan çıkartabilirsiniz.
Üzüm Kabuğundan Oetker Ekşi Mayaya
İnsanlık tarihinin bilinen en eski gıdalarından olan ekmek, yerleşik hayatla birlikte bir basamak yukarı sıçrayarak ekşi maya ile üretilmeye başlanır. Üzüm suyundan elde edilen ekşi maya, bir süre sonra zorluğundan dolayı yerini endüstriyel ekmeğe bırakır. Fakat Dr. Oetker Maya ile o leziz ekşi mayalı ekmekleri yapmak artık sadece bir küçük paket uzağınızda.