Zengin bir karbonhidrat kaynağı olan makarna, yüksek enerjili bir besin maddesi olarak öğünlerde tercih ediliyor.
Özellikle çocukların en sevdiği yemekler arasında yer alan makarna, çeşitli soslarla ya da protein kaynaklı peynir, et, balık, tavuk, yoğurt gibi besinler eklenerek ana yemek olarak kullanılabiliyor. B vitamini açısında zengin olan makarna da nişasta oranı oldukça yüksek. Nişasta midede de çok çabuk sindirildiği için kan şekerini hızla yükseltir, bu da çabuk enerji kaynağı olarak kullanılmasına neden olur. Yüksek enerjiye ihtiyacı olan sporcular ve gelişme dönemindeki çocuklar için yararlı bir kalori kaynağı olan makarna, lezzeti ve damakta bıraktığı kalıcı lezzeti ile sıklıkla tüketiliyor.
Yağ içermeyen bir besin maddesi olduğu için formunu korumak isteyenler içinde iyi bir enerji kaynağı olan makarna, sebzeli ve yoğurtlu olarak tüketildiğinde besleyici bir diyet menüsü olarak dikkatleri üzerine topluyor. Tüm dünya mutfaklarında sıklıkla tüketilen lezzetli ve aranılan bir yemek olan ürün, uzun raf ömrü ile de tüketicilerin beğenisini kazanıyor.