Erişte, yaz - kış tüketilen geleneksel makarnalarımızdan bir tanesidir. Kimileri el yapımı olarak hazırlıyor, kimileri ise hazır olanlardan yana tercihte bulunuyor. Bu anlamda geleneksel yöntemlerle hazırlanan Filiz erişte 500 gr talep görüyor. Öyle ki markanın, katkısız olarak makarna üretimine yer verdiği açık durumda. Bundan dolayı da makarna denilince akla gelen ilk firmalar arasındadır.
İnce ve kısa olan bu makarna türünün, birkaç dakika içerisinde hazırlanması mümkün. Sadece kaynar suyu hazırlamanız ve makarnaları içerisine ilave etmeniz gereklidir. Arkasından yumuşayan ve yenmeye hazır olan makarnaların suyu süzülmelidir. Fazla suyun iyice süzülmesi önem arz ediyor.
Özellikle de makarnaların şişmemesi için süzülmesi önem arz etmekte. Neticesinde yenmeye hazır hale gelen makarnalarınız için sos hazırlıklarına geçebilirsiniz. Eriştelerin genel olarak peynir ile tüketimine geçiliyor. Yani bu aşamada ekstra bir sos hazırlamanız da gerekmiyor. Sadece peynirleri ezerek üzerine ilave edebilirsiniz. Bu şekilde son derece lezzetli hale gelecekleri açık durumda.