Kırmızı Mercimek Kg
Mercimek (Lens culinaris), baklagiller (Fabaceae) familyasında yer alan Lens cinsine dahil dört türden biridir. Aslında Lens cinsi içinde bulunan tüm türlerin az çok mercek şekilli ve yenilebilir tohumları topluca mercimekler olarak anılsa da Lens culinaris, mercimek denildiğinde en çok akla gelen ve en sık tüketilendir. Çok küçük taneleri olan bu kahverengi mercimeğin tatlımsı bir aroması vardır. Pişerken çok fazla yumuşamaz ve aromaları içine çekme özelliğine sahiptir. Salatalar için 35 dakika, çorbalar için ise 50 dakika pişirmek gerekir. Kabuksuz olan bu mercimeğin, nişasta oranı fazladır. Natürel tada sahip olan kırmızı mercimeği salatalar için 8 dakika, püreler ve çorbalar için 10 dakika pişirmelisiniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!