Açık sarı rengi ve çok hafif aroması ile tanınan riviera zeytinyağı, ağırlıklı olarak kızartmalarda ve yemeklerde kullanılır. Özellikle sıcak sebze yemeklerine katılan zeytinyağı; nohut, mercimek gibi yemeklerin içine ayçiçeği yerine katılır. Mevsimsel sebzeler ile hazırlanan sıcak yemeklerde kullanılması tavsiye edilen ürün, kurutulmuş domates gibi çeşitli yöresel tarifleri yemeye hazır hale getirirken de tercih edilebilir. Hafif tadı ve aroması ile soğuk çorbalara ve mezelere eklenerek tüketilebilir. Çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilmeyen ürün ile omlet, sebzeli yumurta gibi tarifler hazırlayabilir, kahvaltıda tüketilen çeşitli kızartmaları yaparken kullanabilirsiniz. Yöresel Türk yemeklerinin yanında Akdeniz ülkelerine özgü yemeklerde de kullanılan ürün ile İtalyan mutfağından çeşitler hazırlayarak sofralarınıza farklı tatlar katabilirsiniz.
Hamur işlerinde de kullanıma uygun olan zeytinyağını kahvaltılık çörekler, tuzlu kurabiyeler, peynirli börek veya poğaça çeşitlerine sıvı yağ olarak ekleyebilirsiniz.