Koska Fıstıklı Paket Helva, helva ve fıstığın lezzetini bir arada sevenler için üretildi.
Koska helvalarını serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Helvanın ambalajı açıldıktan sonra tekrar ağzını sıkı bir biçimde kapatarak istenilen özelliklerini kaybetmesini engelleyebilirsiniz. Güneş ışığından uzak tutmalı, üzerine ağır bir yük koymayarak ezilmesini engelleyebilirsiniz.
Koska helvalarının içerisinde domuz yağı yoktur.
Helva, içerisinde koruyucu madde barındırmayan doğal ve bozulması güç bir gıdadır. Isı değişikliklerinde helvada yağlanma olabilir ancak bozulmaz. Üstünü açık bırakırsanız nemlenme gibi bir durumla karışılabilirsiniz. Bunun çözümü helvanın üzerini bıçakla tıraşlamaktır.
Koska helvalarının kalitesi, tahin oranının yüksekliğinden ve üretimdeki ustalıktan kaynaklanır.
Helvayı sade olarak yiyebileceğiniz gibi farklı lezzetlerle de birleştirebilirsiniz:
250 gram tahin helvasını, 4-5 damla limon sıkılmış yarım çay bardağı suyla hamur gibi ezerek güveç kaplarında fırına verebilir ve üstü kahverengi kabuk bağlayıncaya kadar pişirirseniz şahane bir güveçte helva tatlısı elde edersiniz. Afiyet olsun!