Pekmez, üzüm, incir, keçiboynuzu veya dut gibi meyvelerin ya da şeker pancarı ardıç meyvesi gibi şekere kolay dönüşebilen tarım ürünlerinin ezilerek kaynatılması ile üretilen ve Anadolu'ya özgü tatlı bir şuruptur.
Pekmezin kıvamı yoğundur ve rengi koyudur.
Koska ürünleri, kaliteden ödün verilmeden üretilmiştir. Pekmezler Kütahya Simav ilçesinde fabrikasında üretilir ve eski yöntemlerin yerine uzun süre kaynatılmaz.
Vakumlu ve kapalı sistemde 80 derecenin üzerine çıkmadan üretilir.
Pekmezler için tavsiye edilen saklama koşulu; sıcaklığı 8-12 C ve %45-60 bağıl nem değerleridir. Genel olarak serin ve kuru yerlerde depolanmalı veya saklanmalıdır. gereklidir.
Pekmezi sade olarak tüketebileceğiniz gibi pek çok değişik lezzet de yaratabilirsiniz.