Yapılışı itibari ile makarnayı anımsatan hatta makarnagillerden olan bir yemektir tereyağlı erişte. Tok tutucu özelliği olan erişteyi ister öğle yemeklerinizde isterseniz akşam yemeklerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Annelerimizin arkadaşlarıyla hep beraber toplanarak tek tek açıp kuruttukları hamurları üst üste koymasıyla daha sonra da bu hamurları 2 parmak eninde şeritler halinde kesmesiyle meydana gelir. Ancak artık bu işi Pastavilla bizler için özenle yapıyor ve annelerimizin yaptığı eriştelerle yarışır lezzetiyle karşımıza çıkıyor…
Koç Topluluğu'nun bir üyesi olan Pastavilla fabrikası, Kemeraltı / İzmir'de İsmail Hakkı Ulukartal tarafından 500 kg makarna / gün üretim kapasitesi ile kuruldu. Koç Topluluğu'nun bir üyesi olan Pastavilla fabrikası, Kemeraltı / İzmir'de İsmail Hakkı Ulukartal tarafından 500 kg makarna / gün üretim kapasitesi ile kuruldu. 300 ton / gün buğday kapasitesini ve makarna üretim kapasitesini 200 ton / güne çıkarmak için yatırımların başlaması. Pastavilla Makarnacılık A.Ş. hisselerini halka satışa açtı ve halka açılan ilk makarna üreticisi olarak ün kazandı. Pastavilla, Tat Konserve Sanayi A.Ş. bünyesinde Tat, Sek ve Maret markalarıyla birleştirilmiştir.