Mutfakta yemek yaparken her an ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerden olan sarı patates, lezzetiyle farklı yemeklerinize tat katıyor.
Kendi başına patates yemeğinin ana malzemesi olabildiği gibi pek çok başka yemeğe de katılarak çeşni olan patates, mutfakta her an elinizin altında olması gereken sebzelerden biri olarak kabul ediliyor. Kıymalı veya etli patates yaparken patates oturtma, patates kızartma hazırlarken yemeğinizin başlıca sebzesi olan patatesi bezelye ve havuç ile birlikte karışık olarak da pişirebilirsiniz.
Zeytinyağlı enginar veya zeytinyağlı kereviz yemeğinin vazgeçilmez ara sebzesi olan patatesi, sulu köfte pişirirken de küp küp doğranmış olarak tencerenin içine atabilirsiniz. Et yemeklerinin veya balık çeşitlerinin yanına lezzetli patateslerden haşlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.