Kış, yaz mutfakların vazgeçilmez bakliyat çeşitlerinin başında gelen kuru fasülye, en güzel yemeklerin de baş malzemesi oluyor. Gelenekselleşmiş olan kuru fasülye pilav keyfini en güzel şekilde yaşatan lezzetli Reis dermason, çabuk pişmesi, yumuşaklığı, beyaz rengi ile de damak ve göz zevkinize hitap ediyor.
Dermason fasülye yemeği yaparken kıvamına gelince altını söndürürseniz tane tane oluyor, pişerken dağılmıyor, içi yumuşadığı halde çenekleri birbirinden ayrılmıyor. Sade pilaki olarak veya kuzu kuşbaşı ile birlikte pişirebilirsiniz. Tavuk göğüs kuşbaşı ile de lezzetli bir yemek yapabileceğiniz ürün, birkaç dilim sucuk veya pastırma ilavesiyle maksimum lezzete kavuşuyor.
Çocukların ve büyüklerin beslenme tablosunda mutlaka yer verilen sağlıklı gıdalardan olan fasülye ile ailece güzel yemekler yiyebilirsiniz. Köfte piyaz ikilisini çok seven çocuklarınız tabaklarında yemek bırakmamayı öğreniyor ve protein deposu olan fasülyeyi severek tüketiyor. Çorbalara, salatalara da çeşni olan ürüne sofranızda geniş bir yer açabilirsiniz.