Dolgun kusursuz taneleri ve parlak beyaz rengi ile benzerlerinden ayrılan ürün, ağırlıklı olarak pilav yapımında kullanılır. Piştiğinde irileşen taneleri birbirine yapışmadığı için hem hoş görünümlü hem de lezzetli pilavlar hazırlamanıza imkan verir. Özellikle yüksek su çekme kapasitesine sahip olduğu için farklı pirinç türlerine oranla daha fazla şişen baldo pirinç, birçok farklı yemekte ideal bir kullanım sunar. Her türlü sebze yemeğine katılır ve yöresel tatlılarda da kullanım imkanı verir. Pirinç çorbası gibi çorbalara temel malzeme olarak kullanılır ve fazla su çektiği için yöresel çorbalara az miktar katılır. Etli ve patatesli yemeklere de eklenen ürün, haşlanarak her türlü pirinç salatasında ana malzeme olarak kullanılır.
Farklı şekillerde tüketim olanağının yanında içerdiği besin değerleri ve karbonhidrat ile günlük enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. 1 kiloluk paketi ile uzun dönem kullanılabilen ürün, nemden ve ısıdan uzak tutularak kolayca saklanabilir.