İtalyan kökenli bir pirinç olan ve Balıkesir’in Gönen ilçesinde üretilen ürün, kalitesi ve lezzeti ile öne çıkar. Uzun ve iri taneleri ile parlak beyaz renge sahip olduğu için yemeklere lezzet ve hoş bir görünüm katar. Özellikle su çekme kapasitesi yüksek olduğu için taneleri tombullaşır ve pilav yapımı için ideal bir kullanım sunar. Farklı yemek tariflerinde Jasmine pirinci yerine kullanılır ve dolmalarda veya etli sulu yemeklere katılır. Haşlayarak salata tariflerine ekleyebilir, pirinç topları hazırlayarak sofralarınıza hafif ve sağlıklı sunumlar katabilirsiniz.
Yemeklerde kullanılmadan önce suda bekletilmesi tavsiye edilen ürün, aynı zamanda nişasta ve mineraller açısında da zengin bir besin olduğu için günlük enerji ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur. 2, 5 kiloluk paketler halinde satılan ve uzun dönem kullanım için ideal olan ürünü evde kolayca muhafaza edebilirsiniz.