İnce uzun taneleri ile kullanıldığı farklı yemeklere hem hoş bir görüntü hem de lezzet katar. Jasmine pirinç, çok su çeken bir yapıya sahip olduğu için bol su kullanılarak pişirilir. Her türlü sebzeli ve etli pilava, sütlü tatlılara ve pirincin kullanıldığı her türlü yemeğe rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Piştiğinde tane tane olan yapısı ile özellikle pilav yapımında tercih edilen Jasmine pirinç, hafif şekerli tadı ile farklı tarifler hazırlamanıza da imkan verir. İran pilavı ya da farklı kültürlere özgü yemeklerde baldo pirinç yerine kullanabilir, çorbalara ekleyebilir veya haşlayarak pirinç salatası yapabilirsiniz.
Özellikle yağ çekmeyen yapısı ile eklendiği her yemekte orijinal lezzetini korur ve az yağlı yemekler hazırlamanızı sağlar. Lezzetinin yanı sıra yüksek besin değerlerine sahip olan pirinç, içerdiği karbonhidrat ile günlük enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.