Önemli bir B vitamini kaynağı olan nohut, azot açısından zengin yönü ile beyinsen ve zihinsel yorgunluğu gidermeye yardımcı olur ve vücudu kuvvetlendirir. Besleyici değerleri ile dengeli beslenmeyi destekleyen ürün, yöresel yemeklerde ve farklı kültürlere özgü yemeklerde haşlanarak ya da bir gece önceden suda bekletilerek kullanılır. İri taneleri ve ince kabuklu yapısı ile kolay pişer ve haşlanırken besin değerlerini kaybetmez. Anadolu farklı yörelerinde kırmızı etli yemeği ile öne çıkan nohudu Akdeniz yöresine özgü çeşitli sebze yemeklerine ekleyebilirsiniz. Kolayca haşlandığı için salata veya pilav gibi yemekler hazırlayabilirsiniz. Özellikle pilavlarda çeşitli sebzeler ve et ile birlikte kullanılan nohut öğütülerek un haline getirilerek ekmek yapabilirsiniz. Un haline getirilerek çeşitli hamur işi, kurabiye ve tart yapımında da kullanabilir, özel lezzetler deneyebilirsiniz.
Kolay saklanan bir bakliyat olduğu için hava almayacak şekilde orijinal ambalajının veya kavanozun içinde muhafaza edebilirsiniz.