Özellikle kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan gıda, küçük koyu yeşil yuvarlak taneleri ve doğal tadı ile farklı yemeklerin ana malzemesidir. Yemek yapılmadan önce daha kolay pişmesi ve daha kolay sindirilmesi için haşlanması tavsiye edilir. Taze yapısı ile kısa bir sürede yemeklerde kullanılacak hafif yumuşak kıvama kavuşan yeşil mercimek, farklı sebzeler ile çorba yapılır. Piştikten sonra da şeklini koruyan bir besin olduğu için lezzetinin yanında yemeklere hoş bir görünüm de kazandırır. Özellikle salçalı yemeği yapılan yeşil mercimek; salatadan pilavlara kadar çok yönlü bir kullanım sunar.
Mevsim sebzeleri ile farklı şekillerde salata yapılan besin, haşlanarak köfte yapılır ve diyet yemeklerinde de temel malzeme olarak kullanılır. İçeriğindeki yoğun lif oranı sayesinde vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlar ve metabolizmayı hızlandırarak sağlıklı beslenmenize destek olur. Işık ve güneş almadan kolayca saklanan bir bakliyat olan yeşil mercimeği hemen sepetinize ekleyerek satın alabilir, sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.