Süt, özellikle içeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik gelişimine yararlarıyla biliniyor. Çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın düzenli olarak tüketmesi gereken besinlerden biri. Piyasada yağ oranına göre light, yarım yağlı ya da tam yağlı olarak bulunan inek sütü çabuk bozulan bir yapıya sahip olduğu için çabuk tüketilmeli ve doğru sıcaklıkta korunmalı. Kaliteli ve sağlıklı süt tüketmek için tercih edilen markanın güvenilirliği de göz önünde tutulması gereken unsurlardan biri.
Az yağlı süt içeriğinde normale göre çok daha az yağ ve diğer besin maddelerini içerir. Tam yağlı süt ise normal değerlerde yağ, mineral ve vitamin içeriyor. Yarım yağlı süt bu iki değer arasında, yağ değerleri azaltılmış ancak besleyicilik açısından hala zengin. Süt bol miktarda A vitamini, kalsiyum, demir, protein içerir. Kemik, kas, sindirim sistemi üzerinde yararları bilinen süt vücutta laktik asit salgılanmasını sağlar. Laktik asit sayesinde kas gerilimi azalır ve vücut rahatlar, huzurlu bir uyku uyumak için yatmadan önce bir bardak süt içebilirsiniz.
Süt denilince akla ilk sütlaç, muhallebi, puding gibi tatlılar gelir. Neredeyse bütün tatlıların içinde kullanılır. Hamur işlerinin de vazgeçilmezidir. Sade içilebileceği gibi kahveye, hatta çaya karıştırılarak da tüketilebilir.