Rafine ve doğal zeytinyağının karıştırılması ile üretilen ürün, hafif bir aromaya ve açık sarımsı bir renge sahiptir. Tadı benzerlerine oranla daha hafif ve daha az yoğun olduğu için her türlü sıcak ve soğuk yemekte kullanabilirsiniz. Özellikle enginar, fasulye, bamya gibi sebze yemeklerine katarak lezzetli Akdeniz yemekleri hazırlayabilir veya sıcak et yemeklerine ekleyebilirsiniz. Hafif bir tada sahip olduğu için çorba çeşitleri ve yer elması gibi düşük kalorili diyet yemekleri hazırlayabilirsiniz.
Kahvaltılarda ise omlete ekleyerek tüketebileceğiniz ürünü tatlı ve hamur işlerinde ayçiçeği yağı yerine tercih edebilirsiniz. Yoğun olmayan tadı sayesinde ara öğünlerde ve kahvaltılarda tüketebileceğiniz peynirli hamur işleri, börekler ve çörekler hazırlayabilir, kurabiye ve tatlı çeşitleri yapabilirsiniz. Kokusu ve tadı ile yoğun olmayan zeytinyağı çeşitlerini tercih edenlere hitap eden ürünü kızartma yaparken de kullanabilirsiniz.