Zeytin ağaçlarının meyvesinden elde edilen zeytinyağının, sağlık üzerine olan olumlu etkileri yaygın şekilde kabul ediliyor. Kalp sağlığından, sindirim sistemi sağlığına birçok alanda faydalarından bahsettiren ürün, kaynaklarda gençliğin sırrı olarak da geçiyor. Zihinlerde, faydalarının yanı sıra lezzetiyle de özlenen bir tat olarak yer ediniyor.
Akdeniz diyetinin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilen zeytinyağı, sıvı altın olarak da adlandırılıyor. İçerdiği yüksek oleik asit miktarıyla farklılık gösteren sızma türü, doğal yağlar içinde en değerlisi, en hafifi olarak biliniyor ve salatalarda, cacıkta, mezelerde kullanılabildiği gibi, kızartmalar ve diğer yemeklerde de kullanılabiliyor.
Zeytinyağlı yemeklerinizde, salatalarınızda veya kızartmalarınızda güvenle kullanabileceğiniz ürün, Tariş farkıyla sizlere sunuluyor. Ürün, patlıcan salatasından, zeytinyağlı enginara birçok yemekte kullanılabiliyor ve sofraların eksilmez unsuru olarak biliniyor. Ürünün, ışık, sıcaklık ve zaman faktörlerine karşı hassas olması sebebiyle, kapalı, ışıksız ve serin ortamlarda muhafaza edilmesi öneriliyor. Buzdolabına konduğu takdirde donan sızma zeytinyağı, oda sıcaklığına çıkarıldığında eski kıvamına döner. Zeytinyağının hava almaması önem taşır. Zamana karşı duyarlı olan ürün, uzun süre bekletilmesi durumunda bozulur.