C vitamini başta olmak üzere zengin vitamin, lif ve mineral kaynağı olan sivri biber, küçük büyük herkesin severek yiyebildiği etkili bir iştah açıcı lezzet olarak sofraları süslüyor. Ürünün eğer hemen tüketmeyecekseniz tazeliğini koruması için buzdolabı veya derin dondurucuda saklanmasınız.
Sivri biberi ister kahvaltılarda veya diğer öğünlerde çiğ olarak tüketebilir, ister hazırlayacağınız yemek tariflerinde pişirerek kullanabilirsiniz. Acı ve tatlı sivri biberleri mevsim salatalarına doğrayabileceğiniz gibi, kimi soğuk meze tariflerinde de katkı malzemesi şeklinde değerlendirebilir, evinizde biber turşusu kurmak için tercih edebilirsiniz. Menemen, sebze sote ve benzeri yemeklere lezzet katan sivri biberleri, söğüş olarak yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.